CEREC

Cerecillä valmistamme laadukkaan kokokeraamisen kruunun noin puolentoista tunnin käynnillä.

Kruunun valmistaminen edellyttää, että hammas on terve ja siinä on tarpeeksi materiaalia kiinnitykseen. Helmessä on totuttu tekemään vaativiakin Cerec täytteitä ja kruunuja.

Aikaisemmin laajasti paikattu tai iso lohkeama hampaassa saattaa vaatia hampaan kruunutuksen paikkauksen sijaan. Hammaslääkärisi on paras henkilö arvioimaan kruunun tarpeen. Aikaisemmin kruunut tehtiin labratoriossa noin viikossa, nykyään Cerec kruunun /täytteen saa yhdellä käynnillä.

Cerec kruunu ei eroa aikaisemmista kruunuista materiaaliltaan tai hampaiden hionnaltaan. Cerecissä hiottu hammas kuvataan 3d kameralla tietokoneelle, jonka avulla hammaslääkärisi suunnitelee hampaan muodot ja purennan. Odotushuoneessa oleva jyrsin työstää tietokoneen ohjeiden mukaan hampaan n.10 minuutissa, jonkä jälkeen aihio vielä tarkastetaan ja lasitetaan uunissa. Keraamiset täytteet vastaavat kauniisti omien hampaiden värejä ja niitä voidaan myös maalata tarvittaessa yksilöllisesti.

Valmis kruunu sementoidaan valo- ja kemialliskovetteisella vahvalla muovisementillä oman hiotun hampaan päälle. Purenta ja estetiikka tarkastetaan ja hammas on valmis. Hampaan sementti jatkaa kovettumista vielä 24h liimaamisen jälkeen, hampaalla saa syödä, mutta kovia ruokia tulee välttää kovettumisen ajan.

Tavanomaisen Cerec kruunun tekeminen Helmessä maksaa 490 euroa.