Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen kahteen tuntiin ei saa syödä, vettä voi juoda. Seuraavan 2 vrk:n ajan tulee välttää voimakkaasti värjäävien sekä happamien elintarvikkeiden käyttöä sekä tupakointia ja nuuskan käyttöä. Värjääviä elintarvikkeita ovat esim. kahvi, tee, kolajuomat, lakritsi, salmiakki, tomaatti, mustikka, soija, porkkana, punajuuri, punaviini. Kannattaa myös välttää värillisiä hammastahnoja. 7 vrk:een valkaisun jälkeen ei saa käyttää värjääviä suuvesiä kuten esim. Listerine, Corsodyl.

Heti valkaisun jälkeen hampaita saattaa vihloa ja ne voivat olla herkät kylmälle tai kuumalle mutta herkkyys menee ohi yleensä 1-2 vrk:ssa. Valkaisua ennen sekä valkaisun jälkeen kannattaakin käyttää vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa.

Valkaisutulos säilyy pidempään mikäli pystyy välttämään värjääviä elintarvikkeita. Lisäksi hyvä päivittäinen suuhygienia on tärkeää hyvän valkaisutuloksen ylläpitämiseksi. Muistettava kuitenkin on, että valkaisu ei anna suojaa uudelleen värjääntymistä vastaan.